Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd?

Al onze producten kunnen worden afgehaald in de showroom gevestigd te Sliedrecht. In uw winkelwagen kunt u selecteren dat u het product wilt afhalen. Nadat u de producten besteld heeft krijgt u een afhaal bericht zodra uw product/producten klaar liggen om afgehaald te worden.

U kunt er ook voor kiezen om uw product thuis te laten bezorgen. Hiervoor wordt binnen 2 werkdagen telefonisch contact met u opgenomen nadat u het product besteld heeft.

Alle complete vuurtafels worden binnen 2 weken gratis bij u thuisbezorgd binnen de Benelux.

Hoe kan ik iets retourneren?

Op al onze producten zit standaard 1 jaar garantie op fabrieksfouten. Defecte haarden worden kosteloos bij u thuis gerepareerd, mits dit binnen 1 jaar na factuurdatum gemeld wordt en de gebruiksaanwijzingen volledig nagekomen zijn. 

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Bestellingen kunnen niet worden geannuleerd.

Welke betaalmethodes hanteren wij?

U kunt bij ons betalen middels iDeal, PayPal, CreditCard, bij aflevering pinnen of contant, sepa-overboeking, Bancontact/Mistercash en KBC.

Hoe weet ik zeker dat de inbouw haarden 100% veilig zijn ?

Op elke haard zit een officieel KIWA CE certificaat gemonteerd met een controle nummer. Elk ander z. g. n. papiertje als bewijs heeft geen enkele waarde en is dus een onveilige haard.

Is het moeilijk om een haard zelf in te bouwen in mijn tafel ?

Elke haard wordt reeds compleet gemonteerd geleverd met slang en drukregelaar of een slang met aardgasaansluiting. Slecht een gat in het tafelblad is nodig waar de haard compleet in gehangen kan worden. Alleen de slang aan de gastoevoer koppelen en de haard kan branden.

Komen er nog extra kosten bij de prijs van een complete haard ?

Alleen evt. extra accessoires zoals stammetjes , glasombouw worden gerekend zoals vermeld op de webshop. De verzendkosten zijn gratis.

Kan een inbouw tafelhaard op propaan en op aardgas?

Onze branders zijn standaard geschikt voor op propaanflessengas.

Wat is het verschil tussen aardgas en propaan?

Aardgas heeft een vaste aansluiting vanuit huis of pand; propaan is gas in flessen die bijgevuld kunnen worden.

Kan een propaanbrander omgebouwd worden naar een aardgasbrander?

Indien u al eerder een propaangasbrander bij ons had gekocht en u wilt nu op aardgas gaan branden dan kunnen we deze alsnog ombouwen naar een aardgasbrander. Neem contact met ons op en we maken een offerte op maat. De kosten per stuk liggen tussen de 50,00 – 80,00 Euro per aansluiting.  

Wat verbruikt een tafelhaard op aardgas en op propaangas?

Het verbruik kunt u vinden bij de informatie over de haarden.

 

Hoe zie ik het verschil tussen propaangas en butaangas?

Butaangas zit in de blauwe camping flesjes en is NIET geschikt voor de tafelhaard. Propaangas is WEL geschikt en zit in een groene fles van 5 kg of in een witte/grijze fles van 10 kg. Dit vindt u bij het tabje INFO onder propaan en aardgas.

Mag ik een propaanfles bij het benzinestation vullen met LPG?

Nee, absoluut niet!! LPG bestaat uit een combinatie van propaan en butaan en vereist gekeurde speciale flessen voor LPG .

Kan een inbouwhaard wel branden op LPG ?

Ja een inbouwhaard op propaangas kan branden op LPG, maar alleen met een fles speciaal bestemd voor het vullen met LPG.

Hoe komt het dat een propaanfles soms bevriest ondanks goed weer?

De inhoud van een propaanfles is vloeibaar en wordt omgevormd in gas. Als de haard langdurig op de hoogste stand staat, vraagt deze teveel omvorming tegelijkertijd en gaat de restinhoud van de fles langzaam bevriezen. De haard zal lager gaan branden en gaat uit. De fles is dan niet leeg en de rijp aan de buitenzijde van de fles toont de restinhoud. Na zo’n 20 minuten kan de haard weer aangestoken worden. Dit gebeurt SOMS bij de flessen van 5 kg. Wij adviseren daarom de 10 kg. fles te gebruiken waarbij dit zich zelden voor doet. Dit komt doordat een 10kg fles een diameter van 30 cm heeft en een 5 kg een diameter van 24 cm.

Kan de haard en de tafel in de winter buiten blijven?

De tafelhaard kan in de winter buiten blijven en ook gewoon branden. Onze haarden hebben allemaal een totaal afgesloten deksel en kunnen alle weersomstandigheden doorstaan. Wel altijd direct de deksel plaatsen zodra het regent. We adviseren om de houten terras tafel in de winter nooit in een verwarmde omgeving op te slaan. We maken gebruik van een nano coating die het hout beschermd tegen alle weersinvloeden. Een beschermende hoes erover is altijd goed, aangezien hout een natuur product is, maar niet noodzakelijk.

Worden de randen van de tafelhaarden erg heet?

De randen worden wel warm maar zeker niet heet . U kunt zich er niet aan verbranden en het tafelblad treft geen nadelige gevolgen van de warmte.

Wordt het glas van de glasombouw heet?

Het glas van een glasombouw wordt wel heet omdat het vuur als het ware opgesloten zit tussen het glas. Dit glas is er speciaal voor bestemd en kan de hitte goed aan.

Kan de vuurtafel onder een overkapping of parasol?

Omdat er geen vonken zijn, kan de haard gewoon onder een stevige parasol. of kunststof overkapping We adviseren om de parasol niet in- of uit te klappen als de haard brandt.

Mag de tafelhaard ook binnen worden gebruikt?

De tafelhaard is ontworpen voor gebruik buiten of gelegenheden waar een constante aan en afvoer van buitenlucht is zoals een terras, een balkon, een open serre of een prieel.

 

Welke garantie geldt er voor een tafelhaard?

Op fabrieksfouten geldt 100% garantie binnen 1 jaar na factuurdatum. Storingen zijn kosteloos, mits de gebruiksvoorwaarden goed opgevolgd zijn.

Hoe moet de tafelhaard onderhouden worden?

Bij correct gebruik heeft de haard op zich geen onderhoud nodig. Een RVS haard mag gereinigd worden met een RVS reiniger of een zacht doekje met Cif.

Hoe kan ik het beste de tafel onderhouden?

Een hard houten tafel 2 maal per jaar met hardhoutolie bewerken. Een steigerhouten tafel bewerkt met nano coating kunt u eens in de circa 2 jaar (naar gelang de weersinvloeden )op schuren en een nieuwe laag coating aanbrengen.

Wat te doen als er toch regenwater in de haard is gekomen?

Zo snel mogelijk de steentjes verwijderen en de haard omdraaien om het water eruit te laten lopen. De haard omgedraaid goed laten drogen anders kunnen onderdelen binnen in de brander gaan verroesten en zal de ontsteking gaan weigeren.